Milli bayram anlamı nedir kısaca açıklamasını buraya ekliyoruz. Umarım güzel bir ödev olacak sizler için de…
Milli Bayramlar, zaferler sonucunda yapılan kutlamalar olarak ifade edilir. Bayramlar toplumların belirli mücadeleleri sonununda elde ettikleri kazanımları kutlamak için resmi olarak ilan edilerek yasa ya da yönetmeliklere girerler. Örneğin 15 Temmuz darbe girişiminden milletçe direnerek zaferle çıktığımız için 15 temmuz resmi bayram ilan edilmiştir.
Resmi bayramlar milletçe coşku ve birlik ile karşılanır ve mutlulukla kutlanır. Türk milleti tarihi boyunca bir çok savaşa girmiş çıkmış ve sayısız şehitler vermiştir. Tabi ki şehitlerin ruhu için de okumayı ihmal etmemeliyiz. Milli bayram günlerinde bütün yurtta törenler, kongreler, seminerler düzenlenir. Milli bayramlarımız milletin hep birlikte yani topyekün mücadelesi sonucunda elde edilmiş zaferlerin olduğu günlerdir.
Türkiye’de resmi olarak belirlenen bayramlar sırası ile şu şekildedir:
23 Nisan: 1920 yılında meclisini kuruluşu sebebiyle kutlanır. 23 nisan günü çocuklara armağan edildiğinden çocuk bayramı olarak da ifade edilir.
19 Mayıs: Milli mücadelenin başlangıcı olan ve Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihini ifade eden 19 Mayıs, Atatürk’ü anma Gençlik Spor bayramı olarak kutlanmaktadır.
30 Ağustos: Kurtuluş mücadeleleri döneminde son büyük taarruzun kazanıldığı gün 30 Ağustos zafer bayramı olarak ilan edilmiştir.
29 Ekim: Cumhuriyetin ilanını ifade eden tarih olan 29 ekim ise Cumhuriyet bayramı olarak kutlanmaktadır.