Bahar Yorgunluğu Tedavisi ve Önleme Yolları, belirtileri.
Bugünlerde bahar havası kendisini iyice hissettirmeye başladı. Bu durum bir yandan sevinç duygusuna neden olurken bir yandan da adına bahar yorgunluğu dediğimiz bir iştahsızlık ve isteksiklik ile karşılaşıyoruz.
Bunun temel sebebi bahar ayıyla birlikte artan doğadaki elektrik yüküdür. Bu yük bize yine havadaki iyonlar ile geçiyor.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayati Yağmur, iki çeşit iyon türünün olduğunu ve pozitif iyonlar insana dinçlik ve enerji verirken, negatif iyonlar bunun tersine halsizlik ve bitkinlik verdiğini belirtiyor.
Peki bahar yorğunluğunu üzerimizden nasıl atabiliriz, bunun tedavisi nasıl yapılır. Herhangi bir bu durumu önleme yolu var mıdır?
Uzmanlar bahar yorgunluğunu bir kaç hafta süren hastalık dışında bir tablo olarak belirtiyor.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayati Yağmur, dengeli beslenmek, stresten uzak durmak ve düzenli olarak spor yapmanın bu durumu azaltacağını söylüyor.
Bol miktarda potasyum bakımından zengin olan sebze, meyve ve gıdalar tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzman doktor, kesinlikle sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini, çay ve kahveyi fazla içmemeyi ve günde minimum 2 litre su tüketilmesini öneriyor.
Eğer üzerinizdeki bu durum birkaç hafta içerisinde geçmez ise en kısa zamanda uzman bir doktora görünmenizi tavsiye ediyor.
En kolay tedavi; ılık bir duş alıp, istirahat etmektir. Sabah akşam, kol ve bacakları soğuk su ile yıkamak da çok faydalıdır.
Bahar Yorgunluğu Tedavisi ve Önleme Yolları makalesinde aradığınızı buldunuz mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.